آلوئه ورا یاAloe vera گیاه آلوورا خواص آلوئه ورا فواید آلوئه ورا مضرات آلوئه ورا خاصیت آلوئه ورا دارای ویتامینهایی نظیر: B1،B2،B6،C,E و اسیدفولیک و مواد معدنی مانند: کلسیم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم می باشد.
تاریخچه
گیاه «آلوئه ورا» گیاهی است که به طور عمده در مناطق خشک رشد می کند. آلوئه ورا با اینکه به خانواده زنبق تعلق دارد اما در ظاهر شباهت بسیار زیادی به کاکتوس دارد. در بین بیش از ۲۴۰ گونه آلوئه ورا چهار نمونه آلوئه ورا تشخیص داده شده که دارای ارزش غذایی هستند.
نام آلوئه ورا در لغت به معنای «ماده تلخ درخشان» که از کلمه عربی «آلوئه» گرفته شده است. آلوئه از خانواده سوسن است این گیاه با ظاهری شبیه به کاکتوس، گیاهی دائمی، گوشتی و آبدار است که حداکثر حدود دو متر ارتفاع دارد با برگ های پهن تیغ دار. اگر تیغ هایی را که در لبه برگ ها قرار دارند جدا کنیم از جای خالی آنها ژلی ترشح می شود که تمام خواص گیاه در آن نهفته است. از آلوئه که امروز در تمام دنیا کاشته می شود برای درمان گستره وسیعی از بیماری ها از انواع میگرن گرفته تا سوءهاضمه، درمان جوش و سوختگی استفاده می شود.
آلوئه ورا در طب سنتی ۵ هزار ساله هندی، آیورودا نیز به همین ترتیب ارزشمند شمرده می شود. تمدن های یونانی، رومی، آفریقایی، مایایی، سرخپوستان آمریکایی و چینی نیز آلوئه ورا را گرامی می داشتند و مسلمانان هنوز هم در بسیاری از نقاط جهان در بازگشت در سفر حج برگ های آلوئه ورا را بالای در خانه هایشان آویزان می کنند.
شیره آلوئه ورا ( آلوورا )
شیره این گیاه دارای خواص مفید و متعددی است. اگر می خواهید از فواید این گیاه پر خاصیت بهره مند شوید، روزانه ۶۰ تا ۱۲۰ گرم از شیره آلوئه ورا ( آلوورا ) بنوشید. اگر هر روز این کار را بکنید، جریان خون تان بهتر می شود، هضم غذای تان بهتر انجام می گیرد و روده های تان پاک می شود. این گیاه دارای خواص سم زدایی است و می تواند سموم را از جریان خون پاک کند. یکی از مهم ترین ویژگی های شیره آلوئه ورا ( آلوورا ) ضد باکتری و ضد قارچ بودن آن است. به همین دلیل استفاده از شیره این گیاه موجب حفظ سلامتی می شود.
به طور کلی خواص دارویی “آلوئهورا” شامل موارد زیر است:
۱- درمان HIV
۲- درمان BS
۳- درمان Hemorroid
۴- درمان Ms
۵- درمان دیابت نوع ۲
۶- خاصیت آنتی تومری
۷- خاصیت ضد اسیدانی
۸- درمان عفونتهای میکروبی مجاری رودهای و معدهای
۹- درمان سنگ کلیه
۱۰-درمان زخمها و سوختگیها
۱۱-درمان اسهال خونی
۱۲-تصفیه خون
۱۳-اثر ضد درد
۱۴-درمان صرع
۱۵-رفع سوء هاضمه
۱۶-رفع ریزش مو
۱۷-درمان اگزما
۱۸-کنترل قند خون
۱۹-بهترین مرطوب کننده
برای کاهش وزن
یکی از مفیدترین خواص این گیاه کمک به کاهش وزن است. آلوئه ورا ( آلوورا ) در واقع با تحریک متابولسیم موجب می شود که بدن کالری بیشتری بسوزاند. انرژی لازم برای این کار از چربی و کربوهیدرات موجود در بدن به دست می آید. نوشیدن شیره آلوئه ورا ( آلوورا ) به صورت روزانه با چند بار ورزش در هفته برابری می کند. آلوئه ورا ( آلوورا ) دارای مقادیر زیادی پروتئین کلاژن است و زمانی که شما شیره آن را می نوشید، بدن باید برای جذب پروتئین انرژی بیشتری مصرف کند و همین موجب کاهش وزن می شود. به علاوه، با مصرف روزانه شیره این گیاه حجم کمتری از غذا در روده باقی می ماند و به این ترتیب انرژی کمتری از غذاها جذب می گردد.
برای سم زدایی
یکی دیگر از خواص این شیره خاصیت سم زدایی آن است. با مصرف شیره آلوئه ورا ( آلوورا ) تولید سلول هایی که با عفونت می جنگند در بدن افزایش می یابد و قدرت سیستم ایمنی بالا می رود. مواد موجود در این شیره می توانند فلزات سنگین را از بدن بیرون کنند و متابولیسم چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها را در بدن ارتقا دهند. این خاصیت شیره آلوئه ورا ( آلوورا ) و خاصیت مسهل بودن آن اثربخشی روده بزرگ را افزایش می دهند. عملکرد ناقص روده بزرگ باعث جذب مجدد سموم و در نتیجه کاهش سطح انرژی فرد و بروز بیماری ها می شود. شیره آلوئه ورا ( آلوورا ) حاوی نوزده آمینواسید، بیست ماده معدنی و دوازده ویتامین است.
آلوئه ورا ( آلوورا ) در درمان بیماری های فراوانی نقش دارد.
در درمان دیابت :
پژوهشها نشان دادند که قند خون را در انسان کاهش میدهد. دانشمندان دریافتند از آنجا که آلوئه ورا ( آلوورا ) قادر است آنزیمهای موجود در پانکراس را فعال نماید میتواند در افرادی که دچار دیابت و هیپوگلیسمی هستند به تعادل و تنظیم قند خون کمک نماید.
در درمان زخم معده :
آلوئه ورا ( آلوورا ) ترشح اسیدهای معده را تنظیم و کنترل مینماید. همچنین خواص بیحس کننده، منعقد کننده خون، ضد باکتری و درمان کننده دارد.
خوردن ژل آلوئهورا ( آلوورا ) سبب مبشود که این ژل به جداره لولههای گوارشی بچسبد و سرعت بهبود زخمها را افزایش دهد. ژل معجزهگر آلوئهورا ( آلوورا ) قادر به کاهش اسیدهای معده (عامل اصلی تشدید زخمهای معده) میباشد. از این رو این ژل برای درمان زخمهای معده بسیار مؤثر شناخته شده است. مصرف و خوردن آلوئهورا ( آلوورا ) پیش از هر وعده غذایی برای کسانی که از نظر هضم غذای مصرفی با مشکل روبرو هستند نیز مفید میباشد، زیرا آلوئهورا ( آلوورا ) سبب تحریک شیره گوارشی و ایجاد جریان طبیعی آن و در نتیجه کمک به شکستن مواد غذایی جهت جذب توسط سلولها میشود.
در تنظیم کلسترول، چربی خون :
ژل آلوئهورا ( آلوورا ) دارای آنزیمهایی نظیر آمیلاز، اکسیداز، کاتالاز و لیپاز، فولیک اسید، نیاسین که برای کاهش چربی و قند خون مفیدند هست.
در درمان فشار خون :
تحقیقات اخیر ثابت کرده است که مصرف مداوم آلوئهورا ( آلوورا ) میتواند با الیاف سلولزی همراه و مخلوط شود و باعث پالایش و تصفیه خون شود و فشار خون را تنظیم و متعادل نماید.
در درمان بیماری کلیه و دفع سنگ کلیه :
خوردن آلوئهورا ( آلوورا ) میتواند سنگ کلیه را دفع نماید یا اندازه سنگ را کوچکتر نماید. مصرف مداوم آلوئهورا ( آلوورا ) از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری مینماید و از بافتهای آن مراقبت نماید.
در درمان بیماریهای باکتریایی و سرطانی :
مصرف خوراکی مداوم آلوئهورا ( آلوورا ) از آنجا که دارای خواص ضد میکروبی میباشد برای درمان عفونتهای میکروبی، مجاری معده و روده مؤثر خواهد بود. همچنین به علت وجود درصد بالای قند در این ژل خاصیت اسمزی بالا نیرود و از رشد باکتریها جلوگیری میشود. برخی از تحقیقات حاکی از آن است که ماده آنتروکینون موجود در ژل آلوئهورا ( آلوورا )خواص ضد باکتری و ضد سرطانی دارد همچنین اشخاص مبتلا به سرطان که مشغول شیمی درمانی هستند میتوانند با مصرف این گیاه تهوع و سایر مشکلات مربوط به این درمان را بکاهند.
در درمان بیماری ایدز :
تحقیقات اخیر نشان داده است که مانوز استیله به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی، دارای خواص درمانی ضد ویروس ایدز میباشد. مانوز استیله خود ویروس را مورد حمله قرار میدهد اما نکته مهمتر این است که میزان تأثیر AZT را (یک داروی مؤثر در درمان عفونت ویروس HIV ) نا حد زیادی افزایش میدهد. حال چنانچه این ترکیب دارویی یا آلوئهورا ( آلوورا )مصرف شود میتواند میزان AZT مورد استفاده برای HIV را تا ۹۰ درصد تقلیل دهد که این امر از هزینهها و عوارض جانبی AZT تا حد زیادی میکاهد. برای درمان HIV به مصرف روزانه ۸۰۰ الی ۱۶۰۰ میلیگرم مانوزاستیله نیاز میباشد، این میزان از ماده مزبور برابر با نیم تا یک لیتر عصاره آلوئهورا ( آلوورا ) میباشد. هر چند میزان مانوراستیله میتواند در فرآوردههای مختلف متفاوت باشد.
در درمان سینوزیت و آسم :
بخور گیاه آلوئهورا ( آلوورا ) تسکین دهنده در د سینوزیت میباشد و همچنین استنشاق بخار آبی که برگ آلوئهورا ( آلوورا ) در آن ریخته شده باشد برای شخص مبتلا به آسم مفید خواهد بود.
در درمان بیماریهای روده :
گیاه آلوئهورا (آلوورا ) حداقل دارای ۳ اسید چرب با خاصیت ضد التهابی میباشد که برای معده، روده کوچک و روده بزرگ مفید هستند مصرف آلوئهورا ( آلوورا ) به صورت مرتب اثرات شفابخش طولانی مدت و مثبتی به همراه داشته و سیستم گوارشی را پالایش نموده و بهبود بیماریهای روده را تسریع می نماید. آنترالوئین موجود در ژله آلوئهورا (آلوورا ) به عنوان مسهل مؤثر عمل میکند.
در درمان استرس :
اظهار نظر دانشمند روسی برگمن آلوئهورا ( آلوورا ) قادر است سلولها را احیاء و حیات بخشد آلوئهورا ( آلوورا ) میتواند خواص تنظیم کننده و کنترل کننده روی بدن داشته باشد و به سیستم بدن کمک کند تا در لحظات و موقعیتهای بحرانی و استرسزا تعادل خود را حفظ نماید و در همین هنگام که تنظیم و کنترل سیستم ایمنی بدن را به عهده دارد به درمان بخشی دیگر از بدن که بیمار است بپردازد. این عمل گیاه یا دارو Adaptojenic در زمان نیاز در آن بخش از بدن که فعالیتش کارساز و مورد نیاز باشد انجام خواهد پذیرفت و اگر مورد نیاز نباشد ظاهراً بدون فعالیت باقی میماند، اگر چه در این هنگام نیز به آهستگی و به تدریج سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
در پیشگیری از سکته مغزی :
جالینوس اعتقاد داشت از آنجا که آلوئهورا خون را از ناحیه سر به طرف پا میراند میتواند از سکتههای مغزی جلوگیری نماید.
در بهداشت دهان و دندان :
اخیراً دانشمندان بدین نتیجه دست یافتهاند که ژل آلوئهورا ( آلوورا ) برای مقابله با انواع پوسیدگیهای دندانی بسیار مفید میباشد و در بهبود مشکلات دهان و لثه قدرت شفابخش دارد. از این رو میتوان از آلوئهورا (آلوورا) به عنوان یک ماده فعال برای پیشگیری از پوسیدگیهای دندانی در خمیر دندانها و ژلهای تمیز کننده دندان استفاده نمود. ژل دندان آلوئهورا (آلوورا) همانند خمیر دندان عمل می کند و قادر به نابودی باکتریها و میکروب های بیماری زای موجود در در درمان پوکی استخوان :
آلوئهورا ( آلوورا ) حاوی ارخی مواد معدنی از جمله برن میباشد. این عنصر میتواند کمبود کلسیم را در بدن به حداقل برساند. جذب آن را تسریع نماید و همچنین آن را در تمام بدن پخش کند. از این رو مصرف آلوئهورا (آلوورا ) در پیشگیری و درمان پوکی استخوان میتوان مفید باشد.
در درمان بیماریهای مری :
مصرف ژل آلوئهورا ( آلوورا) از برگشت اسید معده به مری جلوگیری می:ند. در این بیماری برگشت محتویات اسیدی معده به مری سبب آسیب زدن به مخاط مری و ایجاد علائمی همچون سوزش سردل، سرفههای خشک، تنفس بدیو، خونریزی و زخم مری میشود.
در درمان بواسیر :
آنتراکوئین موجود در ژل آلوئهورا ( آلوورا ) به عنوان تسهیل کننده دفع مدفوع شناخته شده است که در افراد مبتلا به بواسیر بسیار مفید میباشد. (از زمانهای قدیم نیز برای درمان این بیماری طبیبان از آلوئهورا ( آلوورا )استفاده میکردند.)
در درمان پسوز یا ریس :
تحقیقات ثابت نموده که ژل آلوئهورا ( آلوورا ) این بیماری را درمان مینماید.
در درمان درد گوش و چشم :
چکانیدن سه قطره از شیرابه گیاه آلوئهورا ( آلوورا ) موجب تسکین فوری درد گوش میشود و برای تسکین درد چشم شیرابه آلوئهورا ( آلوورا ) را با کمی آب مخلوط کرده و در چشم بریزید. اینکار ضمن تسکین درد چشم میتواند نیروی چشم را تقویت کند.
در درمان و جلوگیری از درد و تورم :
در واقع اسید سالیسیلیک که در آلوئهورا ( آلوورا ) وجود دارد با مهار تولید پروستاگلاندین به عنوان یک مسکن عمل میکند و اثرات ضد التهابی، ضد کوفتگی، ضد کشیدگی ماهیچهها، رباطها، تاندونها، واریس و آرتریت، نیز کاملاً اثر بخش است. ژل آلوئهورا ( آلوورا ) حاوی مقدار زیادی گلیکوپروتئین است که از تورم و درد جلوگیری میکند. همچنین آنزیم کربوکسی پپتیدازی که در آلوئهورا ( آلوورا ) وجود دارد عامل ایجاد کننده درد التهاب حاد موسوم به برادی کینین را غیرفعال میکند و ناحیخ درد به خصوص درد مفاصل را التیام میدهد.
در درمان کبد :
مصرف آلوئهورا ( آلوورا ) گرفتگی کبدی را برطرف و عملکرد آن را بهبود میبخشد و محرک ترشح صفرا است.
در جلوگیری سکته قلبی :
آلوئهورا ( آلوورا ) مقدار ترومبوکسان ۲A و۲B و پروستاگلاندین ۲ را که موجب انقباض عروقی و تجمع پلاکتی میشوند کاهش میدهد و موجب کاهش بروز سکته قلبی میشود.
در افزایش قوای جنسی :
خوردن ژل آلوئهورا ( آلوورا ) قوای جنسی را تقویت میکند و اسپرم سازی را افزایش میدهد. همچنین در درمان بیماری سوزاک مؤثر است.
در تنظیم عادت ماهانه خانمها :
مصرف خوراکی آلوئهورا ( آلوورا ) باعث هدایت خون به قسمت انتهائی بدن و لگن میشود. لذا در باز کردن قاعدگیهایی که مدت طولانی متوقف مانده اثرات بسیار مفیدی دارد.
در درمان زخمها و جراحتها و سوختگی :
ژل این گیاه دارای آنزیمهای گلوکوماناز، آرابینانز، گالاکتاز است که در درمان سوختگی و جراحات بسیار مناسب است. این ماده روند درمان بسیاری از جراحات پوستی از جمله زخمها، بریدگیها، پارگی، خراش ها و سوختگیهای معمولی و سوختگی با اشعه های مضر، سوزشها، گزیدگیهای سمی را تسکین و التیام می بخشد.
در دفع سموم بدن :
مصرف خوراکی آلوئهورا ( آلوورا ) مواد زائد را از قسمتهای مختلف بدن جذب کرده و دفع مینماید که این عمل باعث پاکسازی خون از اثرات جانبی داروهای شیمیایی، سیگار، سموم باقی مانده کشاورزی بر روی میوهها و آلودگی هوا می شود.
در بالا بردن قدرت ایمنی بدن :
مصرف ژل آلوئهورا ( آلوورا ) به صورت خوراکی قدرت ایمنی بدن را بالا برده و کمک میکند که سموم در بدن تجمع نکند و همچنین به سلولهای بدن حیات میبخشد و سبب نرمال شدن متابولیسم بدن میشود.
در درمان سوختگی و زخم پوستی :
در درمن سوختگی اثر معجزهآسایی دارد و درد ناشی از سوختگی را کاهش میدهد همچنین ناحیه سوختگی درجه ۲ و ۳ مانند آفتاب زدگی و یا سوختگی ناشی از اشعه راترمیم میکند شایان ذکر است که گیاه آلوئهورا ( آلوورا ) پوستهایی که در اثر تابش آفتاب سوختگی پیدا کردند را نرم میکند. خاصیت ترمیمی ژل این گیاه به صورتی استکه به دلیل داشتن آب فراوان و روغن موجود در خ.د از خشک شدن پوست جلوگیری میکند، در نتیجه ترمیم ناحیه سوختگی را حاصل میسازد.
مطالعات انجام شده در دهه ۱۹۹۰ نشان داده که وقتی از ژل آلوئهورا ( آلوورا ) برای التیام سوختگی استفاده میشود زخم زودتر التیام مییابد در حالی که وقتی از بانداژهای مخصوص سوختگی استفاده میشود سوختگی ۶ روز دیرتر التیام مییابد.آنزیمهای ژل کلوکوماناز، آرابینانز و گالاکتاز است که در درمان سوختگی و جراحات بسیار مناسب است این ماده روند درمان بسیاری از جراحات پوستی از جمله زخمها، بریدگیها، پارگی، خراشها و سوزشهای خفیف پوست که ناشی از گزیدگی حشرات میباشد را تسکین میدهد.
در افزایش انرژی بدن:
مصرف خوراکی مداوم ژل آلوئهورا ( آلوورا ) سبب تنظیم دستگاه گوارش و هضم هرچه بهتر غذا میشود که از این رو احساس تندرستی و سلامتی میدهد و به علاوه سطح انرژی بدن افزایش مییابد و ژل آلوئهورا ( آلوورا ) ۴ بار سریع تر از آب در بدن نفوذ میکند و به فیزیولوژی بدن آسیب نمی رساند بلکه آن را متعادل نموده و بهبود می بخشد.
در درمان پارکینسون:
طبق تحقیقات به عمل آمده دانشمندان و پژوهشگران گیاه آلوئهورا ( آلوورا ) در درمان بیماری پارکینسون یا (باد لقوه) مؤثر است و علاوه بر آن سبب تحریک و افزایش ماهیچهها میشود.
در ترک اعتیاد :
مصرف خوراکی ژل آلوئهورا ( آلوورا ) به دلیل داشتن مقداری اسید سالیسیلیک وجود دارد. مثل مسکن عمل میکند و همچنین سموم بدن را دفع میکند و خود را پاکسازی میکند و افسردگیهای بعد از ترک اعتیاد را کاهش میدهد.
در مراقبت و درمان ناراحتیهای پوستی :
ژل آلوئهورا ( آلوورا ) به دلیل نزدیک بودن PH آن PH انسان میتواند چهار برابر سریعتر از آب در بدن انسان نفوذ کند و به فیزیولوژی بدن آسیب نمیرساند ژل آلوئهورا شامل بیش از ۷۵ نوع ماده مغذی از لحاظ غذایی و ۲۰۰ ترکیب فعال ۲۰ نوع ماده معدنی و ۸ نوع آمینواسید و ۱۲ نوع ویتامین که فعالیتهای متعددی را در بدن انسان انجام میدهند ژل آلوئهورا ( آلوورا ) به دلیل دارا بودن منابع بسیار با ارزش باعث گردید تا مورد توجه قرار گیرد
۵ دلیل عمده برای مصرف ژل آلوئه ورا:
۱) قالب های ساختاری بدن: آمینواسیدها، اجزا و قالب های ساختار بدن ما هستند. هشت آمینو اسید ضروری وجود دارد که در بدن ما ساخته نمی شود. نوشیدن مداوم و منظم آلوئه ورا به شما اجازه می دهد به واسطه تأمین طبیعی آمینو اسید های ضروری بدن، سلامتی خود را حفظ کنید. آلوئه ورا تنها گیاهی است که آمینو اسید های مشابه و ضروری بدن را می سازد.
۲) ضدالتهاب و عصبانیت: ژل آلوئه ورا دارای ۱۲ ماده اصلی است و بررسی ها نشان داده که بدون هیچ عارضه ای از عصبانیت و التهاب جلوگیری می کند و همچنین آلوئه ورا سبب تحرک ماهیچه ها و صحت کارکرد مفاصل می شود.
۳) ویتامین هاى تشکیل دهنده آن عبارتند از ویتامین C ، B۱۲ ، B۶ ،B۲ ، B۱ ، A و E. «آلوئه ورا» با خاصیت اعجاب انگیز خود مى تواند تمام اسید آمینه هاى ضرورى بدن را در اختیار شخص مصرف کننده قرار دهد، بنابراین نیاز داریم که در رژیم غذایی خود همواره این ویتامین ها را به طور مکمل بگنجانیم.
۴) میزان مواد معدنی: بعضی از مواد معدنی در آلوئه ورا یافت شده است که شامل کلسیم، سدیم، آهن، پتاسیم، کلر، منگنز، مس و روی است.نوشیدن ژل آلوئه ورا یک راه طبیعی و سالم برای تأمین نیازمندی های بدن است.
۵) بهداشت و سلامت دندان: آلوئه ورا با وجود موادی که در خود دارد بی نهایت برای سلامت دهان و لثه مفید است. دندانپزشکان بر اثرات آلوئه ورا بر دهان و لثه و استفاده از آن بسیار توصیه می کنند.
نکات احتیاطی!!
با وجود خواص بسیار آلوئه ورا و با آنکه تاکنون هیچ عوارضی از مصرف آن گزارش نشده است پزشکان مصرف خوراکی آن در طول دوران بارداری و شیردهی را برای خانم ها منع می کنند. آلوئه ورا چنان خواص چشمگیر و متعددی دارد که نام ها و القاب زیادی برای خود کسب کرده است از جمله: گیاه درمانگر، گیاه سوختگی، دکتر گلدانی و گرز بهشتی.
ژل Aloe برای استعمال خارجی مادة بی خطری است، اما در موارد نادری سبب واکنش آلرژیک می شود. اگر پوست شما تحریک می شود مصرف آنرا ادامه ندهید.
ژل Aloe برای درمان زخمهای عمیق مؤثر نیست. شیرة آن می تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد، زنان باردار یا شیرده نباید این ماده را مصرف کنند زیرا ممکن است سبب انقباضهای رحمی گردیده و سقط جنین را تحریک کند. مصرف مسهل Aloe برای درمان بیماریهای معده ای – روده ای، انسداد روده ای، آپاندیسیت یا درد معده مبهم تجویز میشود.مصرف زیاد این ماده ممکن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، دیورتیکولوز، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد.
مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن می شود یا تعادل الکترولیتی را مختل می سازد. این ماده ممکن است سبب تغییر رنگ ادرار به رنگ قرمز بی ضرر گردد. کودکان زیر ۱۲ سال نباید گیاه Aloe مصرف کنند.
منبع:چر چی